účet členov havinkovstvapre členov havinkovstva

Vianočná téma

Publikované 24.11.2013 v 18:45 v kategórii recepty, prečítané: 136x

recepty nám píšte do komentárov alebo na e-mail vianočná téme je aktuálna a tak tu mám niečo pre vás

Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období. Medovníčky sú mäkučké, chutné a voňavé.

Suroviny

250 ks 00.gif
porcií

30 min, zrenie 4 dni 00.gif
minút
príprava
50 00.gif
minút
na 180 °C
 

Postup prípravy receptu

00.gifVšetky suroviny, ktoré sú izbovej teploty spolu spracujeme, zamiesime a odložíme vyzrieť pri izbovej teplote do jenskej misy uzatvorené min. na 4 dni. Potom premiesime, vyvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom alobalom na 180˚C vo vyhriatej rúre cca 5 min. Po upečení horúce potrieme rozšľahaným bielkom. Z tejto dávky vyjde asi 8 plechov. Pred pečením môžeme medovníčky ozdobiť vlašským orechom, mandľou alebo lieskovcom, alebo po upečení a vychladnutí polevou.ebkaracsony.png

00.gifPoleva: Suroviny vymiešame do hladka, naplníme igelitové vrecko, na ktorom odstrihneme maličký otvor v rožku a zdobíme. Polevu musíme nechať dobre vyschnúť. Medovníčky skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Komentáre

Celkom 4 komentáre

  • Lilla 31.12.2013 v 16:03 Naložíte si zmrzku do pohára a to je všetko ! :"D


  • psiucet.infoblog.sk 12.01.2014 v 11:00 hmm ?
    skveli a jednoduchy recept na zmrzliniovy pohar :D


  • Donyea 16.01.2014 v 18:12 Dam sem reept na donzine placky


  • DONYEA 19.01.2014 v 12:00 PRECITAJTE SI NOVI RECEPT


  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?