Vianočná téma
Publikované 24.11.2013 v 18:45 v kategórii recepty, prečítané: 136x
Tento recept na medovníčky používame už dlhé roky v predvianočnom období. Medovníčky sú mäkučké, chutné a voňavé.
- 1 kg múka hladká špeciál
- 400 g cukor práškový
- 200 g med zohriaty
- 6 vajce čerstvé celé
- 3 ČL sóda bicarbóna
- 4 PL korenie medovníkové
- štipka kôra citrónová
- Poleva:
- 140 g cukor práškový preosiaty
- 1 bielok
- pár kvapiek šťava citrónová
- 1 ČL maizena
250 ks 
porcií

minút
príprava
50

minút
na 180 °C
Postup prípravy receptu
Všetky suroviny, ktoré sú izbovej teploty spolu spracujeme, zamiesime a odložíme vyzrieť pri izbovej teplote do jenskej misy uzatvorené min. na 4 dni. Potom premiesime, vyvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na plechu vystlanom alobalom na 180˚C vo vyhriatej rúre cca 5 min. Po upečení horúce potrieme rozšľahaným bielkom. Z tejto dávky vyjde asi 8 plechov. Pred pečením môžeme medovníčky ozdobiť vlašským orechom, mandľou alebo lieskovcom, alebo po upečení a vychladnutí polevou.
Poleva: Suroviny vymiešame do hladka, naplníme igelitové vrecko, na ktorom odstrihneme maličký otvor v rožku a zdobíme. Polevu musíme nechať dobre vyschnúť. Medovníčky skladujeme v uzatvorenej nádobe.
Komentáre
Celkom 4 komentáre
Lilla 31.12.2013 v 16:03 Naložíte si zmrzku do pohára a to je všetko ! :"D
psiucet.infoblog.sk 12.01.2014 v 11:00 hmm ?
skveli a jednoduchy recept na zmrzliniovy pohar :D
Donyea 16.01.2014 v 18:12 Dam sem reept na donzine placky
DONYEA 19.01.2014 v 12:00 PRECITAJTE SI NOVI RECEPT